På begäran lägger vi nu ut recept på några av de maträtter våra gäster har uppskattat mest!

 

    Morotsoppa


2-3 rivna morötter
2 smk smör
l liter vatten
2 st fiskbuljongtärningar
400 gr räkost
2 dl creme fraich
svartpeppar

räkor och dill till serveringen

Fräs morötterna i smöret tillsätt mjöl vatten och buljongtärningarna
låt koka ca 5 min. Rör i räkost och creme fraich värm och peppra.
Tillsätt räkor och dill innan soppa serveras (får ej koka)

 

Chevretoast med honung och rostade pinjenötter

 

Rosta brödskivorna bred på smör och lägg på en skiva ost.

Rosta pinjenötterna alt solroskärnor i en stekpanna.

Gratinera i ugn 250 gr ca 5 min tills osten smält lite och fått färg

Lägg toasten på en bädd av ruccolasallad ringla över flytande honung

och strö över pinjenötterna.

 

 

 

Grillade kycklingspett med jordnötssås

(4 pers)

500 gr kycklingfilé alt lårkycklingfilé
1/2 l vatten
1 tsk salt

Blanda vattnet och saltet till en rimningslag.
Låt kycklingspetten ligga i detta 1 - 2 tim

Ta upp kycklingen och torka av med papper.

Rör ihop en marinad av 1 msk sesamfrö 1 tsk sesamolja
och 2 msk sweet chili. Lägg i kycklingen och marinera
minst 2 tim. Sedan är det bara att grilla.

Sesamsås

Finhacka 1 schalottenlök och fräs i olja. Tillsätt 1 dl
grädde och 1 tsk sesamfrö och låt sjuda i 3-5 min
Tillsätt 1 msk vin och ev lite av marinaden och koka
upp. Vispa i 2 smk smör klickvis under omrörning på
svag värme. Salta och peppra efter smak.

Jordnötsås

Finns på pulver där man tillsätter en burk kokosmjölk.
Vi brukar tillsätta creme fraich grädde och lite jordnötsmör
för att få en mildare smak.

Birgittas favorit  -Hallonglass med maräng

(4-6 port)

 

Mixa 200 gr frysta osockrade hallon med 2 dl creme fraiche och 1 dl florsocker

Lägg i skålar och ställ i frysen minst 2 tim.

Sätt på ugnen på 225 gr/grill.

Vispa 2 äggvitor till ett hårt skum vänd ner 1 dl strösocker.

Finhacka färsk mynta skiva jordgubbar eller tag andra färska bär

och lägg på glassen. Täck med marängsmet och sätt in i ugnen

någon minut. Pass på -det går snabbt!

 

 

 
 

© Roasjö Islandshästar

Webmaster: Annika Skeppstedt
 

Uppdaterat Aktiviteter Våra hästar Till salu Om oss Fotoalbum
Recept Länkar E-post Gästbok Index